Heippa!

Nyt tultu reissulla siihen vaiheeseen, että meillä on enää 2 viikkoa työharjoittelua jäljellä. Aika on kulunut todella nopeasti ja varsinkin kulunut viikko, sillä meillä kävi vieraita Suomesta katsomassa meitä💗

Viime postauksessa kerroimme kaikista ongelmista mitä tapahtunut matkan varrella, asiat kuitenkin alkavat pikku hiljaa näyttämään taas valoisammalta ja tieto siitä, että kotiin lähtöön ei ole enää kauaa auttaa meitä jaksamaan vielä viimeisetkin viikot!

Ollaan jo molemmat huomattu paljon eroja Kreetan päiväkotijärjestelmässä verrattuna Suomen omaan, mm. lapset eivät leiki ollenkaan vapaasti, vaan hoitajat keksivät heille aina tekemistä. Täällä myöskään ruoka ei ole samanlaista lapsilla mitä se olisi suomessa, sillä he saattavat täälläkin syödä lounaalla suklaadonitsia tai muuta hyvin sokeripitoista herkkua... ja mitä tästä seuraa ⇨ lapset riehuvat kauheassa sokerihumalassa, eivätkä usko mitään. Toisaalta kaikkea lasten riehumista ei voi laittaa aivan epäterveellisen ruoankaan piikkiin, sillä useimmat lapset eivät kunnioita aikuisia ollenkaan, vaan tekevät kaiken juuri kuin haluavat eikä heille opeteta anteeksi pyytämistä. Tämä asia, jos mikä on koetellut meidän hermojamme, sillä olemme tottuneet Suomessa siihen, että lapset yleensä kuuntelevat hoitajaa/ohjaajaa. Myöskin se, että emme puhu lasten kanssa samaa kieltä on haastavaa juurikin tällaisissa tilanteissa. 

Onneksi silti lapset osaavat olla hyvin ihania ja herttaisia, vaikka kasvatuksessa onkin huomattavasti eroja Suomeen verrattuna. 


Olemme saaneet nyt tällä viikolla hieman hengähtää ja ottaa rennosti. Olemme viettäneet aikaa rannalla ja kahviloissa. Seurasimme myös Euroviisuja pienessä kahvilassa. Aijomme nyt viimesillä viikoilla nauttia hetkistä ja lämmöstä. Nyt tulevana viikonloppuna ajattelimme, että menisimme käymään Elafonisin rannalla.

                                                                                                                     Milja & Veera 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haasteita

Vinkkejä

Viikonlopun viettoa ja ajatuksia